Pojištění psa a kočky

16.08.2012 19:44

Online pojištění je výhodné – za 3 minuty máte tu pravou pojišťovnu pro Vašeho mazlíčka.

https://www.pojisteni-mazlicku.cz/

V Čechách ročně majitelé psů utratí za veterinární léčbu kolem miliardy korun. Podle statistických výzkumů má domácí zvířátko více než třetina českých domácností. Veterinární zákrok vašeho domácího zvířete vás může vyjít na desítky tisíc korun. Pomoci vám může pojištění nákladů léčení domácích zvířat. Vašeho psa nebo kočku si můžete pojistit u několika pojišťoven.

 

Kdy se dá Váš mazlík pojistit?

Pojišťovaný pes musí mít evidenční známku, tj. být registrovaný u příslušného orgánu státní nebo obecní správy. Zároveň musí mít čip nebo být označený tetováním tak, aby nedošlo k záměně s jinými psy třeba i stejného majitele. Musí být prokazatelné, na kterého konkrétního pejska byla pojistka uzavřena.

Kolik takové pojištění stojí?

Záleží nejen jakou horní hranici pojistného plnění si nasmlouváte, kolik váží a kolik je vašemu psímu kamarádovi let, jaká je spoluúčast, to všechno jsou proměnné pro stanovení ceny. Obecně se dá říct, že částka se pohybuje v rozmezí od 1000 do 2500 korun za rok. Pojištění se skutečně vyplatí, protože lékařský zákrok může dosahovat až desetitisícové částky. Výhodné je pojistit psa co nejdříve od narození, protože náklady na pojištění rostou v závislosti se stoupajícím věkem Vašeho mazlíčka. . Minimální vstupní věk psa je 6 měsíců, kočky 5 měsíců. Psy s průkazem původu lze připojistit také pro případ uhynutí.

Základní pojištění kryje náklady na veterinární péči, nutnou hospitalizaci, použitý material, předepsaná léčiva, doplňkově lze zřídit i pojištění úhynu.  Výše pojistky závisí na zvoleném pojistném plnění a v případě psů také na hmotnosti.

Pojištění odpovědnosti vlastníka nebo opatrovatele zvířete se vztahuje na odpovědnost pojištěného za škodu způsobenou zvířetem, za kterou odpovídá jako vlastník nebo opatrovatel, nejde-li však o výdělečnou činnost. Toto pojištění z vás sejme veškeré závazky za finanční úhradu škody. Dokonce bez vaší spoluúčasti. Ročně zaplatíte kolem 150 korun. Psy bojových plemen či jejich vzhledově prokazatelné křížence pojišťovny pro případ odpovědnosti za škody nepojistí.

Pro domácí mazlíčky můžete sjednat i cestovní pojištění. V zahraničí je poměrně rozšířené a nejinak tomu je i v Česku, kde se pomalu stává trendem. Pojištění rodinného zvířátka na cesty je velmi praktické, ale je potřeba dodržet následující podmínky pro vycestování se psem nebo kočkou. Zvíře musí mít svůj pas (získáte ho u svého veterináře), musí být očkováno proti vzteklině a některým dalším chorobám. Veterinář musí být řádně registrován pro vydávání zvířecích pasů. Bližší podmínky lze nalézt na webových stránkách Státní veterinární správy ČR.

https://www.pojisteni-mazlicku.cz/

Zpět