Silvestr a psi/kočky

03.12.2012 11:09

Alkoholické opojení, salva petard a ohňostrojů, naprosté uvolnění se od všedních starostí, ustrašená kočka choulící se pod peřinou, zmatený kňučící pes pobíhající z koupelny do kuchyně, to vše patří k oslavám konce roku. Nezapomínejte prosím na své nejvěrnější přátele a zajistěte jim klidnější prožití těchto, pro ně často stresujích, chvil. 

Podat psovi sedativa a zklidnit ho léky je jedna věc a postarat se o jeho psychickou pohodu i tím, že ho umístíte na správné místo a zajistíte mu režim, na který je běžné zvyklý (procházka, krmení atd..), je věc druhá. Pokud to nemůžete udělat vy, měli byste najít někoho, kdo to udělá tedy za Vás. 

Dobré je určitě vzít psa odpoledne dostatečně dlouhou procházku, která mu zajistí fyzické uspokojení jeho potřeb, poté podat lehkou večeři a zároveň tedy na základě diskuze se svým veterinářem podat vybrané zklidňující léky. Případně můžete také psa zavřít do nějaké odlehlé místnosti v bytě (koupelna apod.) a zapnout mu tam rádio a nechat mu zde přítmí a teplo. Určitě byste ho měli pravidelně chodit kontrolovat během noci. 

Zklidňující léky:

Přípravky obsahují acepromazin (Sedalin gel)


Podává se jednorázově v den předpokládaného stresu. Nástup účinku je do 20 min. od podání a účinek trvá 6-12 hodin. Přípravek nelze podávat březím zvířatům a zvířatům, které berou léky na snížení krevního tlaku.15-

        CENA: 30-60,-

 

 

Serene tablety

Čistě přírodní preparát, bez vedlejších účinků. Lze podávat všem kategoriím zvířat. Tablety je nutné začít podávat 4 dny před Silvestrem, či jiným předpokládaným stresem.

        CENA: do 5kg- 40,-    

                  5-10kg- 120,-    

                10-20kg- 240,-    

         více jak 20kg- 360,- 

        (cena je uvedená za celou 5-denní kúru!)

 

 

Zylkene kapsle

Na bázi výtažku z mléčné bílkoviny, bez vedlejších učinků, dobře snášen, je hypoalergenní. Přípravek je velmi chutný, jedná se o kapsle, které se otevřou a prášek, který je uvnitř, se nasype na krmivo.

Více zde.

        CENA: do 5kg- 27,-    

                  5-10kg- 54,-    

                10-20kg- 81,-    

         více jak 20kg- 108,-

        (cena je uvedená za celou 3-denní kúru!)

 

Zpět